T 0229 291 500

Bijzonder kantoorpand - Kennis en innovatie toegepast

In 2006 werd het nieuwe pand van Schouten Techniek in Zwaag gebouwd. Een unieke uitdaging voor onze engineers, die voor de keuzes van technische toepassingen alle vrijheid kregen. Uiteraard zijn alle installaties ook door onze eigen vakmensen aangelegd. Het resultaat: een energiezuinig pand met, nog altijd, het comfort van morgen!

Een 80 meter diep open bronsysteem (warmte- en koudeopslag met warmtepomp) levert circa 95% van het benodigde verwarmingsvermogen. De bron levert tevens het koelvermogen voor het kantoor. De putbehuizingen bevinden zich op de parkeerplaats.

Onder het wegdek voor ons kantoor is een asfaltcollector (500 m²) aangebracht. De warmte die ‘s zomers in de bodem wordt opgeslagen, houdt ’s winters de weg sneeuwvrij.

In het kantoorgebouw is vloerverwarming aangebracht voor de basisverwarming en -koeling. De luchtbehandelingkast op het dak heeft een gecombineerde verwarmings/koelbatterij die zorgt voor een centraal geregelde inblaastemperatuur. Met lucht(na)verwarmers in de kantoren kan de luchtinblaastemperatuur (en dus de gewenste ruimtetemperatuur) fijn afgesteld worden.

Ook op het gebied van elektrotechniek zijn de meest innovatieve technieken aanwezig, waaronder Domotica-toepassingen en automatische lichtregeling. Daarnaast komen de inbraak- en brandbeveiliginginstallaties uit eigen huis, evenals het moderne toegangscontrolesysteem.

In 2018 is het kantoorpand nog duurzamer geworden door het plaatsen van 252 PV-panelen op het dak.


Algemeen

Laatste nieuws

Kom Binnen Bij Bedrijven Dag

Ben je ook benieuwd naar wat Schouten Techniek doet? Je krijgt nu de kans om een kijkje in de keuken...

Lees meer
Bouw duurzaam hotel Amsterdam Noord gestart

In augustus is de bouw van het overwegend circulair hotel in Amsterdam Noord gestart. Schouten Techniek verzorgd de installaties. Heddes...

Lees meer