T 0229 291 500

Schouten Techniek deelt kennis en ervaring

Hoge opkomst BIM-informatiemiddag. Op donderdag 16 mei organiseerde Schouten Techniek een speciale informatiemiddag over het Bouw Informatie Model (BIM). Deze vorm van samenwerking leidt tot minder kosten, meer controle en hogere bouwkwaliteit. De animo was dan ook groot: meer dan 100 bouwgerelateerde bedrijven kwamen af op de presentaties van Schouten Techniek en andere enthousiaste ervaringsdeskundigen.

De BIM-werkmethodiek draait om integrale aanpak vanaf de eerste fase. Hierbij werken alle bouwpartners vanuit één virtueel 3D-model van het project. Volgens velen is dit de toekomst. Behaalde resultaten en het groeiend aantal BIM-klussen bevestigen dit. Als expert in BIM wil Schouten Techniek haar kennis graag delen. Bastiaan Lankhoorn: “Veel bedrijven hinken nog op twee gedachten: afwachten of aanpikken. Maar hoe eerder ze er klaar voor zijn, hoe meer ze profiteren van de grote voordelen. Wij willen hen helpen deze kans te grijpen en zoeken ondertussen extra BIM-partners.”

Samen sterk

Die boodschap was aangekomen: vertegenwoordigers van meer dan 100 bedrijven schreven zich in voor de speciale informatiemiddag. Het publiek varieerde van opdrachtgevers zoals aannemers en architecten tot leveranciers. Lankhoorn: “Dát is ook de kracht van BIM: de samenwerking van de hele bedrijfskolom. Samen sterk staan. Zeker in deze economisch moeilijke tijden is daar behoefte aan.”

50% bouwtijdsverkorting

De informatiemiddag, die werd gehouden in de duurzame, mede door Schouten Techniek ontwikkelde MFA De Kreek in Zwaag, bood voor elke aanwezige aantrekkelijke presentaties met herkenbare situaties. BIM-partner Itannax ging dieper in op de werkmethodiek en opleiding, Rensa lichtte de voordelen toe voor leveranciers en Thunnissen Bouw verklaarde hoe zij dankzij BIM bouwtijdsverkorting tot 50% realiseert.

Meer werk

Na het informatieve gedeelte trok Joris Schouten uit alle visitekaartjes de winnaar van een vlucht met watervliegtuig de Catalina, die op 26 mei in Hoorn is. De opbrengst van het evenement rondom de Catalina gaat naar het Jeugdsportfonds. Met een borrel en een hapje kwam er een eind aan het evenement dat groter was geworden dat Schouten Techniek vooraf had gedacht. “Iedereen heeft oren naar een sterkere marktpositie en meer werk”, concludeert Lankhoorn.

Meer nieuws van Schouten Techniek


21-09-2018
Kom Binnen Bij Bedrijven Dag

Ben je ook benieuwd naar wat Schouten Techniek doet? Je...

Lees meer

03-09-2018
Bouw duurzaam hotel Amsterdam Noord gestart

In augustus is de bouw van het overwegend circulair hotel...

Lees meer

30-08-2018
Werk in uitvoering: Yours Leiden

Utiliteit, nieuwbouw (oplevering 2019)480 studentenkamers te LeidenHoofdaannemer: Ballast Nedam WestOpdrachtgever:...

Lees meer

02-07-2018
Veiligheid door training

De veiligheid en gezondheid van onze werknemers staat bij ons...

Lees meer

11-06-2018
Duurzame aanbieder

Schouten Techniek is aangesloten bij de Duurzame aanbieder. Wat de...

Lees meer

11-06-2018
Het hele dak ligt vol

Ons kantoorpand was al erg bijzonder en energiezuinig én is...

Lees meer

06-06-2018
Samenwerking InstallatieWerk en Schouten Techniek

Al aanzienlijke tijd werken Schouten Techniek en IW Nederland naar...

Lees meer

01-03-2018
"Balansventilatie(WTW-unit) en vorst"

Op dit moment krijgen wij veel meldingen van klachten aan...

Lees meer

10-01-2018
Problemen Nefit Topline cv-ketels

Heeft u een serviceabonnement bij Schouten Techniek dan kunnen wij...

Lees meer

24-11-2017
16 nieuwe lease auto's

Vorige week en gisteren mochten wij in samenwerking met Dekkerautogroep...

Lees meer